AMSTERDAM - De makers van 'Bruno' hebben een scène over La Toya Jackson uit de film laten knippen. Zij besloten daartoe uit piëteit met de familie van de donderdag overleden Michael Jackson, de broer van La Toya.

Dat heeft filmproducent Universal Pictures bekendgemaakt.

La Toya Jackson werd in de film geïnterviewd door Bruno, een door de Britse komiek Sacha Baron Cohen gespeelde flamboyante homoseksuele Oostenrijkse modecorrespondent.

'Bruno' ging donderdag in Los Angeles in première, een paar uur na de dood van de King of Pop. Kort daarvoor werd opdracht gegeven de scène uit de film te knippen.

Meubels

In de verwijderde scène arriveert de zus van Michael Jackson voor een interview met Bruno in een woning in Los Angeles. Omdat in het huis geen meubels staan, vraagt Bruno zijn gast om op de rug van een Mexicaanse werknemer te gaan zitten. Een andere man die sushi op zijn naakte lichaam heeft liggen, stelt een tafel voor.

In plaats van te vertrekken, blijft La Toya een tijdje hangen in het huis. Ze dolt ook even met Bruno, die wil weten of zij hem wil voorstellen aan haar broer Michael.

La Toya probeert zijn verzoeken te ontwijken, maar geeft uiteindelijk toe als hij haar vraagt of hij haar mobieltje mag zien. Vervolgens lijkt hij het nummer van Michael Jackson te hebben gevonden en leest hij dat in het Duits voor aan zijn assistent.

Hit

'Bruno' is een vervolg op 'Borat: Cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan'. Deze film uit 2006 werd een wereldwijde hit.