AMSTERDAM - Supermarktketen Super de Boer heeft uit piëteit met Sylvie van der Vaart de nieuwste editie van roddelblad Party uit de schappen gehaald. Dat heeft het bedrijf donderdag aan RTL Boulevard laten weten, zo meldde het tv-programma.

Op de voorpagina van het tijdschrift prijkt deze week een fotomanipulatie waarop Sylvie te zien is zonder haar.

Bij de vrouw van voetballer Rafael van der Vaart werd een maand geleden borstkanker geconstateerd. Vorige week is de blonde schone met succes geopereerd, vanaf volgende maand krijgt ze preventief chemotherapie.

Onder de kop 'Sylvie's vrees' plaatste Party deze week een foto op de voorpagina waarop haar haar is weggemonteerd.

Boos

De advocaat van het paar, Robert Geerlings, liet in het tv-programma weten dat Sylvie heel erg boos is over de foto. Hij noemde de montage ''totaal gevoelloos'' en kondigde juridische stappen aan tegen het weekblad.

"Het is echt beneden elk niveau om op zo'n gevoelloze manier gebruik te maken van een potentieel dodelijke ziekte en daar goedkoop vermaak van te maken."

Portretrecht

Bovendien heeft Party geen toestemming gevraagd, aldus Geerlings. "Er wordt gebruik gemaakt van het portretrecht van Sylvie en daarvoor is toestemming nodig. Daar is niet om gevraagd."

Party heeft in een verklaring laten weten achter de foto te blijven staan.