LOS ANGELES - De Amerikaanse oud-actrice Farrah Fawcett is op 62-jarige leeftijd overleden. Dat meldde de Amerikaanse zender CNN donderdag op zijn website. Fawcett was vooral bekend als blonde schone uit Charlie's Angels.

Fawcett had al enkele jaren kanker en was een dag eerder opgenomen in het ziekenhuis in Los Angeles. Haar partner Ryan O'Neal liet eerder deze week weten binnenkort met Fawcett te zullen trouwen.

''Na een lange en dappere strijd tegen kanker is onze geliefde Farrah overleden'', aldus O'Neal, die aan haar zijde was toen Fawcett in het ziekenhuis overleed.

Kracht

''Hoewel dit een hele zware periode is voor haar vrienden en familie, halen we kracht uit de mooie momenten die we de afgelopen jaren met haar hebben beleefd en het plezier dat ze mensen over de hele wereld heeft gebracht'', aldus O'Neal, met wie Fawcett sinds 1982 een knipperlichtrelatie had.

Jaclyn Smith, voormalig Charlie's Angels-collega: ''Farrah had vertrouwen, kracht en geloof. Nu heeft ze vrede en is ze bij de echte engelen.''

Verdrietig

''Ik ben vreselijk verdrietig om het overlijden van Farrah. Ze was ontzettend dapper en God zal haar met open armen verwelkomen'', aldus oud-Angel Cheryl Ladd.

Vorige maand was de strijd van Fawcett tegen de slopende ziekte te volgen in de serie Farrah's Story, die in Amerika op tv werd uitgezonden.

Farrah Fawcett overleden