AMSTERDAM - Het is aan Jamai Loman om de eer van de mannen te verdedigen in Dancing with the Stars. Ursul de Geer overleefde de kwartfinale van het dansprogramma niet.

De presentator werd vrijdagavond naar huis gestuurd. Jamai neemt het volgende week in de halve finale op tegen Nicolette van Dam en Idols-finaliste Nathalie Makoma.

De RTL-show wist vrijdagavond voor het eerst sinds de start van het vierde seizoen weer meer dan een miljoen kijkers te trekken. Ook de eerste show van 15 mei wist ruim een miljoen kijkers te boeien. Daarna daalden de kijkcijfers gestaag.

Sinds vorige week weten weer iets meer televisiekijkers het programma te vinden, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Man-vrouwfinale

Mocht het Jamai vrijdag lukken door te dringen tot de finale, dan krijgt Dancing with the Stars weer een klassieke man-vrouwfinale. Ook in de voorgaande drie seizoenen ging de eindstrijd steeds tussen een man en een vrouw.

Weet de musicalster ook nog te winnen, dan is hij de tweede mannelijke winnaar van het programma. Uitgerekend Jim Bakkum, die in 2003 in de finale van Idols van Jamai verloor, mocht zich in 2005 kronen tot de eerste winnaar van Dancing with the Stars.