Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Party, Privé, Story en Weekend. Met daarin deze week dat Jan ‘het hele dorp al heeft gehad’, slanke Sonja’s huwelijk wankelt, dit eten prinsessen als lunch, er nog ‘Sterrenhuizen’ zijn. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

In het verhaal Jan/Yolanthe heeft Party een achternichtje van Jan Smit opgespoord. Niet moeilijk, want bijna het hele dorp is familie van elkaar.

Dit meisje kent Jan dan ook niet heel goed, ‘Daar is de familie te groot voor’. Wel weet ze te melden dat de zanger het niet zo nauw nam met de trouw. ‘Hij heeft het hele dorp al gehad,’ verklapt ze. ‘Voor, tijdens en na Yolanthe’.

Leuk detail is dat er in het vissersdorp wordt gesproken over Jans geslacht: ‘Het is algemeen bekend in onze leeftijdsgroep dat hij ‘een grote’ heeft,’ aldus de nicht. Ahaa, nú begrijpen we waarom Yolanthe zo’n verdriet heeft van de breuk.

Kan Party iemand opsporen die uit de school wil klappen over het formaat van Wesley Sneijder? Lijkt ons leuk vergelijkingsmateriaal.

Slanke Sonja’s huwelijk

Twee weken geleden nog krabbelden de bladen terug. De geruchten dat dieet-goeroe Sonja Bakker vree met  Rik ‘Villa’ Felderhof bleken niet waar.

Toch klopte er iets niet, en Story weet nu waarom. Sonja heeft geen andere man, maar gaat wèl scheiden. De dure villa die ze kocht, is niet alleen een belegging. Ze gaat er binnenkort zelf wonen. Man Koen blijft in hun ‘oude’ huis (dat pas enkele jaren oud is).

De reden zou zijn dat Koen jaloers is op de populariteit van zijn vrouw. Iets wat Sonja ontkent, want: "Ons huwelijk is gewoon helemaal top."

De twee krijgen een zware dobber aan het verdelen van hun geld. Hun imperium maakte een omzet van 40 miljoen, maar het gaat de laatste tijd slecht.

Het blad denkt nu dat Sonja zal proberen haar man hiervan de schuld te geven. Toch houdt Story een slag om de arm: 'Zodra de verhuiswagen voorrijdt, weten we het zeker’.

Prinsessenlunch

Maxima maakte een tripje naar Barcelona. Daar sprak ze met bankmensen over microkredieten, haar stokpaardje. Maar na het werk kon ze even ontspannen.

Samen met de Spaanse prinsessen Cristina en Letizia at ze gezellig in een hip restaurant. Een ober verklapte wat de dames hadden genuttigd. De graatmagere Letizia at slechts gegrilde groenten, haar schoonzus Cristina een rundercarpaccio.

Maxima nam een schotel met lentepaddestoelen. Geen voor- of nagerechten; de dames moeten immers in hun couture blijven passen.

Na de koffie en thee vloog Maxima weer snel naar Den Haag. Volgens Weekend nog precies op tijd om met de prinsesjes thuis een kopje thee na school te drinken.

Sterrenhuis

Presentator Ron Brandsteder zet zijn huis te koop. Maar niet omdat de crisis hem raakt, weet Privé. Zijn familie bezit miljoenen en ook Ron zit er warmpjes bij. Maar hij wil het nog warmer: Ron wil naar Spanje verhuizen.

Volgens de geruchten heeft hij al een ‘pied a terre’ gekocht in Amsterdam. Het huis in Breukelen is te koop voor 2,2 miljoen, vlak aan het water en heeft een groot stuk tuin. Niet gek, dat is vast snel verkocht.

Helaas is er voor de boerderij van oud-GTST acteur Anthonie Kamerling in Zevenhoven geen belangstelling. Ook hij wil verhuizen, maar al twee jaar raakt hij zijn huis niet kwijt.

Hij vraagt de hoofdprijs van bijna 2 miljoen. Weekend rekent ons voor dat hij daarmee een winst maakt van bijna 1 miljoen euro. Misschien toch tijd om de prijs wat te laten zakken?

Toppie

Zonder Gerard Joling was het de vraag of de Toppers nog populair zouden zijn. De drie overgebleven heren strooiden in elk geval met kaartjes voor hun concert. Iedereen die maar een béétje beroemd was werd uitgenodigd.

Zo waren Ruud Gullit, Ronald de Boer en Louis van Gaal van de partij. Ook Rachel Hazes, zangeres Belle Perez, Ivo Niehe en zelfs politicus Marc Rutte waren aanwezig. En Yolanthe en Wesley zaten in een skybox. Yolanthe eet een snackje, zien we in Privé, maar gezoend werd er niet.

Toch meent het blad dat de twee een liefdesrelatie hebben. Maar echt tóp was het concert niet. Zowel de vader van René Froger (Bolle Jan) en de moeder van Gordon hebben gezondheidsproblemen.

Bolle Jan ligt zelfs in het ziekenhuis. The show must go on, dus de gekwelde zoons zongen manmoedig door. Dat vinden we pas top.

Jointje te veel

Nog steeds hebben de bladen het over Mickey Hoogendijk, Adam Curry en Patricia Paay. De bedrogen Patries riep dat ze zo snel mogelijk een scheiding wilde.

Daar komt ze nu op terug. Om ‘golddigger’ Mickey te dwarsbomen, vertraagt ze de breuk. Want: geen scheiding betekent geen geld en geen nieuw huwelijk voor Adam. Waardoor Mickey geen werkvergunning voor de VS krijgt.

Zoete wraak, daarin bijt de ex Star Sister zich nu vast. Volgens Adams oud radio-collega Erik de Zwart is er inderdaad iets mis met Curry.

"Ergens heeft hij een jointje te veel gerookt of de kolder in de kop gekregen", aldus De Zwart. Patricia’s rivale Mickey geniet volgens Weekend juist van alle publiciteit. "De commotie lijkt haar uiterst welkom te zijn om zichzelf weer te kunnen profileren", weet een insider.