AMSTERDAM - De Amerikaanse politie is een onderzoek gestart naar twee politiechefs die ervan worden verdacht te hebben ingebroken in het huis van de draagmoeder van de tweeling van Sarah Jessica Parker en haar man Matthew Broderick.

De politiemensen zouden tijdens de inbraak informatie hebben willen vergaren die ze weer konden verkopen aan een boulevardkrant, meldt New York Daily News.

Volgens het lokale televisiestation WTRF hadden de politiechefs met een verslaggever afgesproken dat ze veel geld zouden krijgen als ze in zouden breken in het huis en informatie zouden vergaren voor een artikel in de boulevardkrant.

Voicemail

De inbrekers zouden voicemailberichten van de Sex and the City-actrice aan de draagmoeder hebben moeten stelen. Het is onduidelijk of ze inderdaad informatie uit het huis wisten te stelen.

De draagmoeder had tijdelijk haar huis verlaten wegens soortgelijke inbraken. De Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ meldt op basis van politiebronnen dat er hard bewijs is dat de twee politiemannen samenspanden om de informatie te stelen.

Waaruit dat harde bewijs bestaat, is onduidelijk. Een politiechef ontkent volgens de New York Daily News alle beschuldigingen. Hij stelt honderd procent onschuldig te zijn.

Vertrouwen

Een woordvoerder van Broderick heeft in een persverklaring laten weten dat Matthew en Sarah Jessica volledig vertrouwen op het rechtssysteem. Aangezien het een strafrechtelijk onderzoek betreft, willen zij verder niets bekendmaken.

"Het enige dat ik kan zeggen is dat de hele familie uitkijkt naar een gezonde bevalling van de dochters later deze zomer."