AMSTERDAM - Kelis wil tienduizenden dollars alimentatie van haar bijna-ex Nas voor hun ongeboren kind. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die de 'Caught out there'-zangeres heeft ingediend. Rapper Nas en zangeres Kelis liggen momenteel in scheiding.

Kelis Rogers is hoogzwanger van haar toekomstige ex. Het kind wordt volgende maand verwacht. De zangeres eist twintigduizend dollar, ongeveer veertienduizend euro, van Nas om babyspullen van te kopen voor huizen in Los Angeles en New York.

De zangeres eist ook geld voor een verpleegster en een oppas voor de baby en andere personeelsleden.

In de rechtbankdocumenten staat dat Kelis in 2008 niet veel heeft gewerkt en financieel afhankelijk is van Nas, die in het echt Nasir Jones heet. Nas, die in 1994 doorbrak met zijn album 'Illmatic', heeft nog niet gereageerd op de eis.

Zoon

Nas en Kelis trouwden in 2003. In mei zette Kelis om onbekende redenen de scheiding in gang. De 29-jarige Kelis en de 35-jarige Nas maakten begin dit jaar bekend hun eerste kind te verwachten. In februari maakten ze wereldkundig dat het een zoon wordt. De twee zouden de voogdij over hun ongeboren kind willen gaan delen.