AMSTERDAM - Nicolette van Dam is zielsgelukkig met haar vriend Bas Smit, en als het aan haar ligt blijven ze voor altijd samen. "Bas is de 'love in my life'. We hebben het zo leuk. Er moet echt iets geks gebeuren, wil dat fout gaan", zegt de 24-jarige presentatrice in Cosmopolitan.

Na bijna twee jaar relatie weet Nicolette maar al te goed wat haar aantrekt in Bas. "We begrijpen elkaar. We zijn maatjes, vrienden en hebben stomme humor met elkaar. Ook heb ik veel aan hem op zakelijk vlak. Ja, we vullen elkaar aan", zegt ze in het julinummer van het tijdschrift. "Het is heerlijk dat zo'n liefde op mijn pad is gekomen."

Ook wat betreft ambities heeft het koppel dezelfde wensen. "We zijn allebei ambitieus en willen carrière maken. Hij in het winkelvastgoed en ik in de media."

Liefdesideaal

Wat Nicolette betreft is deze liefde voor altijd. "Mijn ouders zijn zelf al meer dan dertig jaar bij elkaar en dat romantische liefdesideaal heb ik wel voor ogen. Ook al is dit een andere tijd, waarin het moeilijker is om relaties vast te houden. Maar ik ben heel serieus in relaties."

Hoewel Nicolette zich de komende tijd voorlopig op haar carrière wil storten, ziet ze het ook wel zitten om ooit een gezin te stichten. "Ik weet honderd procent zeker dat ik kinderen wil en het liefst van Bas natuurlijk."

Nicolette van Dam