AMSTERDAM - De Britse politie wil Lindsay Lohan ondervragen over verdwenen juwelen ter waarde van bijna driehonderdduizend euro.

Het gaat om een diamanten ketting en oorbellen die de 22-jarige actrice droeg tijdens een fotoshoot in Londen, waarna ze op mysterieuze wijze zoek raakten. Dat meldt de Britse boulevardkrant The Sun.

De fotoshoot, die tien dagen geleden plaatsvond, was voor Elle. Medewerkers van het tijdschrift belden de politie toen zij zich twee dagen later realiseerden dat de juwelen waren verdwenen.

Een dozijn medewerkers van het magazine wordt mogelijk ook ondervraagd. De bazen van Dior, dat de juwelen speciaal voor het artikel over de geplaagde actrice maakte en ze had uitgeleend, zouden woedend zijn.

Arrestaties

Kort na de fotoshoot zou Lohan weer terug naar haar huis in Los Angeles zijn gevlogen. Een woordvoerder van de politie heeft laten weten dat vooralsnog geen arrestaties in de zaak zijn verricht. De politie is volgens de woordvoerder van plan verschillende mensen in verband met het onderzoek te ondervragen.

Een woordvoerder van Lohan heeft de Amerikaanse website E!Online laten weten dat de actrice nog niet is benaderd in verband met de vermiste juwelen.

"Maar Lindsay wil graag meewerken. Ze wil dat ze de vermiste spullen terugvinden." Tegenover ET zegt de Britse politie niet kwijt te willen wie wordt ondervraagd.