WASHINGTON - De Amerikaanse talkshowhost David Letterman heeft excuses aangeboden na een ''stomme grap'' over een tienerdochter van gouverneur Sarah Palin.

De verontschuldigingen kwamen niets te vroeg, want een groep Palin-supporters was al van plan te gaan demonstreren voor Lettermans ontslag. Dat melden Amerikaanse media.

Vorige week grapte Letterman dat de beroemde honkballer Alex Rodriguez tijdens een wedstrijd de dochter van Palin, gouverneur van Alaska, had bezwangerd.

Het bleek dat niet de 18-jarige dochter Bristol van Palin, maar haar 14-jarige zusje Willow de wedstrijd had bijgewoond.

Minderjarige

Later zei de talkshowhost dat hij de twee meisjes door elkaar had gehaald en dat hij nooit seksueel getinte grappen over een minderjarige zou maken. Hij bood maandag zowel de familie Palin als het publiek zijn verontschuldigingen aan.

Tijdens Palins campagne voor het vicepresidentschap van de Verenigde Staten maakten talloze comedians al ontelbare grappen over de toen 17-jarige Bristol die daadwerkelijk zwanger raakte en een kind kreeg.