AMSTERDAM - Susan Boyle hoeft zich na haar deelname aan Britain's Got Talent geen zorgen meer te maken over haar financiën. De Britse tabloid News of the World onthult zondag dat de internetsensatie voor ruim 117 duizend euro kan worden geboekt voor een optreden van twaalf minuten.

Per minuut verdient de 48-jarige huisvrouw uit Schotland daarmee bijna 9800 euro. Voor Boyle deelnam aan de talentenshow moest ze volgens de krant zien rond te komen van zo'n 150 euro per week.

Dat bedrag zingt ze nu in minder dan een seconde bij elkaar. Bovendien zou dankzij een lucratief platencontract nog eens bijna 9,5 miljoen euro opstrijken.

Kliniek

De Schotse eindigde eind vorige maand als tweede in Britain's Got Talent. Een dag na de finale werd de huisvrouw opgenomen in een psychiatrische kliniek in Londen. Volgens woordvoerders van de show was Boyle uitgeput.

Vorige week vrijdag mocht Boyle de kliniek verlaten, maar volgens News of the World wordt er nog steeds getwijfeld of de internetsensatie om kan gaan met haar plotselinge roem.

Tijdens een Britain's Got Talent-concert in Sheffield zwabberde Boyle over het podium en vergat ze de tekst van 'Memory'. Volgens de tabloid is de 48-jarige teruggekeerd naar Schotland, waardoor ze de show van zondag in Manchester aan zich voorbij moet laten gaan.