AMSTERDAM - Honderden vrienden en bekenden hebben zaterdag in Los Angeles afscheid genomen van David Carradine. De 72-jarige acteur, bekend van onder meer de film Kill Bill en de serie Kung Fu, stierf begin juni onder mysterieuze omstandigheden in Thailand.

Onder de aanwezigen bevonden zich sterren als Tom Selleck, Jane Seymour, Daryl Hannah en Lucy Liu.

Het was een bont gezelschap dat het kleurrijke leven van Carradine weerspiegelde, waaronder indiaanse en Schotse familieleden van Carradine en Hell's Angels. Volgens aanwezigen was de sfeer luchtig, ''zoals David zou hebben gewild'.

Over de doodsoorzaak van Carradine is nog steeds geen uitsluitsel gegeven. De acteur werd halfnaakt en opgeknoopt gevonden in een hotel in Bangkok. Hij hing in een klerenkast met touwen om zijn hals en genitaliën.

Zelfmoord

De Thaise autoriteiten beweerden dat de ster zelfmoord zou hebben gepleegd. Maar een voorlopige autopsie zou die oorzaak hebben uitgesloten.

De familie van Carradine heeft de FBI gevraagd de zaak in behandeling te nemen. Maar de Thaise autoriteiten willen aan dat verzoek geen medewerking verlenen. De acteur maakte meer dan honderd films.