MINNEAPOLIS - De Amerikaanse zanger Marilyn Manson gaat vrijuit in een strafzaak wegens aanranding. Dat meldde de Britse omroep BBC dinsdag. Manson wreef in 2000 tijdens een concert in Minneapolis zijn kruis in de nek van een bewaker.

De bewaker eiste een schadevergoeding van 75.000 dollar wegens emotionele schade. De man was tijdens de show van Manson voor het podium aan het werk toen de zanger zijn hoofd greep en tegen hem aan duwde.

'Deel van de show'

Een jury in de Amerikaanse staat Minnesota oordeelde maandag dat de handeling onderdeel uitmaakte van de show en niet beledigend of vernederend was.

Manson voelt zich van alle blaam gezuiverd. "De weg naar de waarheid wordt verduisterd door de meest frivole rechtszaken, maar wordt verlicht door een objectieve jury die het onderscheid ziet tussen entertainment en aanranding", aldus de zanger.

Boete

Manson werd in juli 2001 beschuldigd van een vergelijkbaar incident door een bewaker in Michigan. De rechter bepaalde uiteindelijk dat het slechts om een lichte overtreding ging en Manson kwam er vanaf met een boete van 4000 dollar.