AMSTERDAM - Als Gordon Edna Turnblad wil spelen in de musical 'Hairspray', heeft hij in ieder geval geen dikmaakpak nodig. Dat zegt Arjan Ederveen, die de rol al heeft gekregen, woensdag.

Gordon heeft al eens laten vallen dat hij graag in de huid zou kruipen van Turnblad.

Albert Verlinde, een van de eigenaren van V&V Entertainment dat de musical gaat produceren, had eerder al laten weten het heel leuk te vinden dat Gordon dit wil.

"We hebben onze Edna natuurlijk al gevonden in Arjan Ederveen en dat weet Gordon ook", vertelde hij eerder. "Maar ik zou het geweldig vinden als hij af en toe de rol vervult als gast in een speciale reeks voorstellingen."

Milder

Verlinde vertelt dat het nog steeds mogelijk is dat Gordon Edna Turnblad weleens mag spelen. "Ik vind Gordon een fantastische Edna en wie weet gaat het een keer gebeuren." Hij is wel iets milder voor zijn showbizzcollega dan Ederveen.

"Ja, de een heeft iets meer de bouw van Edna dan de ander", zegt hij. Na zijn opmerking over de omvang van de Topper, giert Ederveen het uit: "Laat het hem niet horen. Oorlog!"

Grap

Gordon kan er de grap wel van inzien, zo lijkt het. Als hij hoort wat Ederveen heeft gezegd, schiet hij in de lach. "Heel fijne collega", zegt hij.

De blonde zanger slaat echter wel meteen terug: "Nou ja, ik weet niet of je Arjan Ederveen weleens gezien hebt, maar als je die in beeld ziet, dan heb je echt het idee: ik moet even stemmen voor hongerend Afrika", grinnikt hij.

'Hairspray' gaat op 27 september in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.