AMSTERDAM – Micky Hoogendijk mag dan in de wolken zijn met haar nieuwe geliefde Adam Curry; de zakenvrouw en actrice zegt in een openhartig interview met Grazia wel last te hebben van een schuldgevoel.

"Natuurlijk is er een schuldgevoel, maar aan de andere kant zie ik ook hoe blij Adam is en hoe hij straalt en opbloeit bij mij. Daar hoef ik toch geen sorry voor te zeggen?", zo zegt ze in het tijdschrift.

Volgens Hoogendijk werden er veel onjuiste verhalen de wereld in geslingerd nadat bekend werd dat Curry zijn vrouw Patricia Paay voor haar had verlaten. Hoewel ze het daar moeilijk mee heeft, wil ze proberen positief te blijven.

"Ik moet soms denken aan wat Guusje Nederhorst ooit tegen mij zei: ‘Als je de negativiteit niet tot je neemt, dan bestaat ze ook niet.’ Dat was voor mij heel fijn, want het is best heftig wat er allemaal gebeurde."

Christina

Hoogendijk vindt het voornamelijk vervelend dat Curry’s dochter Christina zo te lijden heeft onder de scheiding en nieuwe relatie van haar vader. "Ik zei gisteren nog tegen Adam dat ik niet aan Christina heb gedacht toen ik hem kuste. En daar voel ik me heel erg… tjsa…"

Hoogendijk vervolgt: "Wij kunnen best tegen een stootje, en Patricia is een volwassen vrouw, maar er is een achttienjarig meisje dat de dupe is."

"Als ik Christina was en de nieuwe vriendin van mijn vader werd op deze manier geïntroduceerd, zou ik ook denken: Wat een kuthoer, flikker op. Tuurlijk. Dat beeld klopt alleen niet, de feiten liggen anders."

Baby

Verhalen dat Hoogendijk snel een baby wil van Curry kloppen absoluut niet, zo zegt ze in het interview. "Een nieuwe zwangerschap vind ik een heel persoonlijk onderwerp. Ik heb twee kinderen verloren, dus dat ligt nogal gevoelig."

Hoogendijk vindt het vooral belangrijk om haar nieuwe geliefde eerst beter te leren kennen. "Ik heb vooral heel veel zin om nieuwe dingen met Adam mee te maken. Ik ben gewoon heel erg verliefd."