BANGKOK - De Thaise politie heeft geen behoefte aan bemoeienis van de FBI bij het onderzoek naar de dood van de Amerikaanse acteur David Carradine (72). De Amerikaanse politie mag een oogje in het zeil houden en vragen aan de rechercheurs stellen, maar geen getuigenverhoor beginnen.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd. Carradine werd afgelopen donderdag halfnaakt en opgeknoopt gevonden in een luxueus hotel in Bangkok. Hij werd gevonden in een klerenkast met een koord om zijn hals en zijn genitaliën.

De familie van Carradine had zich tot de FBI gewend om de raadselachtige dood opgehelderd te krijgen. Zij geloven niet in zelfmoord, zoals de Thaise autoriteiten in eerste instantie beweerden.

De uitslag van de autopsie in Thailand laat nog drie weken op zich wachten. De familieleden willen in de Verenigde Staten diepgaander onderzoek laten doen naar de doodsoorzaak.

Carradine maakte meer dan honderd films. Hij verwierf in de jaren zeventig wereldwijd bekendheid door zijn hoofdrol die in de tv-serie Kung Fu. In 2003 scoorde hij opnieuw door zijn optreden in Quentin Tarantino's film Kill Bill.