AMSTERDAM - Het ziet ernaar uit dat Paul Simon en Art Garfunkel weer bij elkaar komen voor een tournee, als zij ten minste niet in weer een ruzie verzeild raken. Het voormalige duo heeft in de VS alvast een aantal data gereserveerd in zalen door het hele land.

De geruchten over een tournee van Simon & Garfunkel doen al de ronde sinds de twee in februari samen optraden tijdens de uitreiking van de Grammy Awards. Nu lijkt het dan ook daadwerkelijk zover te komen. "Iedereen verwachtte het al, maar je weet natuurlijk nooit of Art en Paul het weer met elkaar aan de stok krijgen", zo zegt een woordvoerder van Pollstar, de organisator van de tournee.

Het wereldberoemde folkduo ging meer dan drie decennia geleden uit elkaar en sindsdien onderhielden zij een zeer moeizame relatie. Slechts sporadisch kwamen zij weer samen, zoals in 1983, en in 1993 voor een serie concerten. Tijdens de afgelopen Grammy's stonden ze echter gebroederlijk arm in arm op het podium.

Het duo, dat New York als thuisbasis had, werd bekend vanwege het engelachtige stemgeluid van Garfunkel en de schrijverstalenten van Simon. Ze scoorden hits met 'The Boxer', 'Mrs. Robinson' en 'Bridge over Troubled Water'.