AMSTERDAM - Televisiepresentator Beau van Erven Dorens (38) stapt van RTL Nederland over naar SBS 6. Dat heeft de zender maandag bekendgemaakt.

Van Erven Dorens (38) tekent een contract voor twee jaar en is vanaf het najaar op de buis te zien bij zijn nieuwe werkgever.

De Amsterdammer zal zowel een eigen reportageprogramma gaan presenteren als een grote amusementsshow.

Momenteel is hij te zien op RTL4 met het programma Dancing with the Stars. Eerder brak hij op deze zender door als presentator van het goedbekeken RTL Boulevard.

Goede moment

''Voor sommigen komt het misschien onverwacht maar voor mij komt dit avontuur precies op het goede moment. Ik viel - vaak letterlijk - in herhaling en was aan een nieuwe uitdaging toe'', zo licht Van Erven Dorens zijn beslissing toe.

''SBS biedt mij vele kansen om te laten zien wat ik allemaal in huis heb. De programma's die ik ga doen, zijn zeer veelzijdig en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan'', aldus de presentator die behalve bij SBS 6 ook op een van de twee andere SBS-zenders (Net 5, Veronica) te zien zal zijn.

Talpa

Voor RTL4 en RTL5 was Van Erven Dorens werkzaam bij Talpa waar hij minder succesvolle programma's presenteerde als NSE en de talkshow Linda & Beau. Na het verdwijnen van deze zender kon hij weer aan de slag bij zijn oude werkgever RTL.

Naast presentator is Van Erven Dorens ook schrijver en acteur. Hij is sinds 1998 actief als televisiepresentator.