AMSTERDAM - Brooke Shields heeft een schikking getroffen met boulevardkrant The National Enquirer. De actrice beschuldigde de krant ervan haar moeder vorige maand uit een verzorgingstehuis te hebben meegenomen.

Dat heeft een advocaat van Shields, die bekend werd van de film The Blue Lagoon en momenteel speelt in de serie Lipstick Jungle, gezegd tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

De 44-jarige actrice vertelde twee weken geleden publiekelijk het een en ander over de gezondheid haar moeder, Teri Shields.

De actrice voelde zich hier volgens haar advocaat toe gedwongen, nadat ze hoorde dat Teri Shields door een verslaggever en een fotograaf van de boulevardkrant uit het verzorgingshuis was gehaald.

The National Enquirer dreigde volgens de advocaat informatie over de gezondheidstoestand en verblijfplaats van de moeder te publiceren.

Excuses

Uiteindelijk is de boulevardkrant volgens de advocaat door de knieën gegaan en zal het verhaal toch niet gepubliceerd worden.

Ook zal The National Enquirer publiekelijk excuses aanbieden aan Shields, vertelt de advocaat. Verder zal de krant een genereuze donatie doen, bestemd voor onderzoek naar dementie.

Vlak na het incident had Shields People al laten weten dat zij van de politie had gehoord dat haar moeder uit het verzorgingstehuis was meegenomen door twee verslaggevers van de krant, die claimden vrienden van de vrouw te zijn, wat niet waar was.

"Toen reden ze mijn 75-jarige moeder rond, op zoek naar een verhaal. Zoals iedereen weet die een ouder heeft die lijdt aan dementie of Alzheimer, is dat één van de moeilijkste dingen die je kunt doormaken als zoon of dochter."

"Het idee dat The National Enquirer misbruik heeft gemaakt van haar toestand is laakbaar en walgelijk."

Lunch

De krant had via een persbericht laten weten dat de freelance verslaggever die Teri Shields had bezocht haar al meer dan tien jaar kende. Shield zou haar ook hebben gezegd naar welk verzorgingshuis ze werd gebracht.

Teri Shields vroeg volgens The National Enquirer aan de verslaggever haar mee te nemen voor een lunch en om een aantal boodschappen te doen. De verslaggever kreeg vervolgens toestemming van de instelling om haar mee te nemen.

De advocaat van Shields laat weten blij te zijn dat de zaak voor de actrice en haar familie kan worden gesloten.