AMSTERDAM - Susan Boyle heeft Ossie Kilkenny in de arm genomen. De U2-goeroe wordt haar manager, meldt de Britse krant Sunday Mirror op basis van een welingelichte bron.

De platenmaatschappij van jurylid en producent van de talentenjacht Britain's Got Talent Simon Cowell, Syco, gaat het debuutalbum uitgeven. Bij de televisieshow werd Boyle ontdekt.

De 62-jarige veteraan uit de muziekindustrie Kilkenny neemt echter het management van de Schotse op zich en gaat haar financiën regelen om er zeker van te zijn dat elke deal die ze sluit zo lucratief mogelijk is.

Boyle had Kilkenny ontmoet via haar nicht Kirsty Foy, een entertainment- en media-advocaat uit Londen.

Gesprek

De zangeres, die in de finale van de televisieshow haar meerdere moest erkennen in de dansgroep Diversity, had vrijdag een gesprek met Syco-bazen, vergezeld door een vertegenwoordiger van de U2-goeroe.

"Susan wil graag werken met Simon, maar zij en haar familie hebben er ook voor gekozen Ossie kilkenny mee te nemen als manager. Dus de plaat komt uit bij de platenmaatschappij van Simon, maar Ossie gaan haar management doen."

Wereldster

De weinig glamoureuze Boyle veraste tijdens de auditieronde zowel de jury als het publiek met haar vertolking van het nummer 'I dreamed a dream' uit de musical 'Les misérables'.

In korte tijd groeide ze vervolgens uit tot wereldster en mocht ze onder anderen Oprah Winfrey en Demi Moore tot haar fans rekenen.

Zaterdag vloog Boyle volgens de Sunday Mirror weer voor het eerst terug naar Schotland nadat ze vorige week zaterdag tweede werd in Britain's Got Talent.

Ingestort

De dag daarop werd Boyle opgenomen in een psychiatrische instelling in Londen, kort na de laatste show zou ze zijn uitgevallen tegen de producers van het tv-programma. In haar hotelkamer in Londen zou ze daarna zijn ingestort.

Volgens Gerry Boyle, de broer van de 48-jarige Schotse, kampte zijn zus met angstaanvallen. Donderdag vertrok ze uit de instelling.

Vrijdag begint de tour van Britain's Got Talent en daar zal Boyle volgens de Britse krant ook aan deelnemen. Daarnaast duikt ze binnenkort de studio in om aan haar eerste album te werken.