BANGKOK - De familie van de deze week overleden David Carradine wil dat de FBI helpt bij het onderzoek naar de dood van de 'Kill Bill'-acteur.

De familie van de Amerikaanse acteur gelooft niet dat hij zelfmoord heeft gepleegd en is verontrust over de tegenstrijdige berichten over de dood van Carradine.

Dat heeft een advocaat van broer Keith Carradine vrijdag gezegd in het CNN-programma Larry King late.

Onderzoek

De advocaat zei dat hij denkt dat de autoriteiten in het Thaise Bangkok, waar Carradine zijn laatste adem uitblies, een dergelijk onderzoek zullen steunen en de FBI de mogelijkheid bieden te helpen bij het onderzoek.

"Dan kunnen wij de antwoorden krijgen op de vragen." De Thaise politie zegt zaterdag dat de FBI nog geen contact heeft opgenomen.

Lichaam

De 72-jarige acteur, die onder meer bekend werd door zijn rol in de 'Kill Bill'-films, stierf woensdagavond of donderdagochtend vroeg.

Donderdag werd zijn lichaam in een luxe hotelkamer in Bangkok gevonden door een kamermeisje.

De politie meldde aanvankelijk dat het lichaam van de acteur naakt en hangend in een kast was gevonden, waardoor ze dachten dat hij zelfmoord had gepleegd.

Ongeluk

Hij had echter geen afscheidsbrief achtergelaten. Vrijdag meldde de politie echter dat Carradine mogelijk per ongeluk was gestikt.

Hij zou naakt zijn gevonden met een touw om zijn nek en geslachtsdelen. Een andere optie was dat zijn hart ermee was opgehouden.

Forensisch onderzoek

Directeur van het centrale instituut voor forensisch onderzoek Pornthip Rojanasunand, die niet heeft meegeholpen aan de autopsie, zei dat de omstandigheden waaronder Carradine is gestorven suggereren dat de acteur mogelijk aan zogenoemde auto-erotische verstikking.

Hierbij wordt tijdelijk de zuurstoftoevoer naar de hersenen stopgezet om de effecten van een orgasme te vergroten.

Familie

Vrienden en familie van de acteur zijn ervan overtuigd dat de acteur geen zelfmoord heeft gepleegd.

Tegen King vertelden ze dat hij een gelukkig huwelijk had, onlangs een nieuwe auto had gekocht en dat hij meerdere films in het verschiet had liggen, nadat hij klaar zou zijn met opnamen voor de film 'Stretch' waarvoor hij in Bangkok was.

Films

Carradine speelde in meer dan honderd films en werkte samen met regisseurs als Martin Scorsese, Ingmar Bergman en Hal Ashby. Een van zijn meest prominente rollen was die van zanger Woody Guthrie in 'Bound for glory' van Ashby.

Hij speelde ook priester Kwai Chang Caine in de televisieserie Kung Fu uit de jaren zeventig.

Sectie

De resultaten van de sectie die op het lichaam van de acteur is verricht, laten nog minstens drie weken op zich wachten, zo vertelde een woordvoerder van het autopsiecentrum van het ziekenhuis Culalongkorn.

Zaterdagochtend vroeg is het lichaam van Carradine in een vliegtuig van United Airlines gezet, dat via Tokio naar Los Angeles vliegt.