AMSTERDAM - Een van de kindsterretjes uit de film 'Slumdog millionaire', de 9-jarige Rubina Ali, gaat haar levensverhaal publiceren. Dat heeft haar uitgever, Transworld Publishers, vrijdag bekendgemaakt.

In het boek vertelt Rubina over haar leven in de sloppenwijk in Mumbai, waar zij opgroeide.

Royalty's

Het boek krijgt de naam 'Slumgirl dreaming: my journey to the stars'. Het komt medio juli in Groot-Brittannië uit. Alle royalty's gaan volgens de woordvoerder van de uitgever naar Rubina en de Franse medische hulporganisatie Médecins du Monde.

De 9-jarige Rubina en de 10-jarige Azharuddin Mohammed Ismail werden door regisseur Danny Boyle uitgekozen om in de film, die een groot succes werd, te spelen. 'Slumdog millionaire' vertelt het verhaal van een wees uit een sloppenwijk in Mumbai die de Indiase versie van het televisieprogramma 'Who wants to be a millionaire' wint.

Oscar

De film was dit jaar de grote winnaar tijdens de Oscaruitreiking en sleepte acht beeldjes in de wacht. Wereldwijd bracht de film honderden miljoenen euro's in het laatje. Na het succes zetten de filmmakers een fonds op voor de kinderen. hieruit moeten onder meer goede woningen en scholing voor Rubina en Azhar worden betaald.