Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Party, Privé, Story en Weekend. Met daarin deze week dat Sylvie wordt begluurd, Sonja Bakker haar geld wegsluist en Maxima in de schatkist graait. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Glamour-vrouw Sylvie van der Vaart merkte kort geleden dat haar bekendheid niet alleen maar leuk is. Voor een fotoreportage logeerde ze op Ibiza. Ze poseerde in dure kleding met kostbare sieraden.

En laat nou nèt de hotelkamer met die spullen worden opengebroken en leeggeroofd. Volgens Privé gebeurt het vaker op het party-eiland. Toeristen met dure Louis Vuittonkoffers, Guccitassen en Rolexhorloges worden vanaf het vliegveld gevolgd naar hun villa. Zodra ze naar het strand gaan, wordt er ingebroken.

Gelukkig voor Sylvie vond de inbraak plaats vlak nadat ze zelf was verdwenen. De kamer van haar styliste werd opengebroken en leeggeroofd. De politie sluit niet uit dat Sylvie vanwege haar bekendheid altijd door rovers wordt ‘begluurd’. En dat is een hele enge gedachte waar ze volgens het blad niet te lang bij stil wil staan.

Grijze Goor

Gordon heeft reuma en een huidaandoening. Een normaal mens zou daar al depressief van worden. Maar de zanger houdt de moed er in. Volgens Party heeft hij nu met nóg twee ‘aandoeningen’ te kampen.

Goor wordt namelijk in rap tempo kaal èn grijs. Zaterdag 6 juli wordt hij 41 en dat begin je te zien. Van het vroegere blonde oerwoud op zijn hoofd is weinig over: ‘De inhammen nemen de contouren van de Noorse Fjorden aan,’ grapt het blad.

Hoe ijdel hij ook is, Gordon wil toch niks weten van polonaise aan zijn haar. Voor hem geen synthetisch haarstuk à la Gerard Joling. Hoe moet hij zijn oud-collega dan nog vals pesten? Volgens het blad laat Goor de boel van boven lekker de boel en maakt hij van zijn haar geen hoofdzaak.

Dure stenen

Dieet-goeroe Sonja Bakker heeft momenteel een tv-programma. Daarin helpt ze mensen met gewichtsproblemen. Voor het geld hoeft ze niet per se met haar hoofd op de buis; Quote schat haar op een miljoentje of 10.

Twee jaar geleden kocht ze een nieuw huis van ruim zeven ton. ‘Ik ben geen Reinout Oerlemans die per se een enorme villa in de bossen moet,’ citeert Weekend haar. Maar blijkbaar beangstigt de financiële crisis haar ook.

Geheel tegen haar eerdere principes in kocht ze recentelijk een riant huis in Hoorn van bijna 2 miljoen. Een medewerkster van Sonja legt deze ‘spilzucht’ uit: "Stenen behouden hun waarde."

De dieet-dame gaat na de zomer lekker in haar super-de-luxe belegging met 5 slaapkamers wonen. Met eigen man en kinderen, want van de roddels dat ze een affaire heeft met Rik ‘Villa’ Felderhof blijkt geen sprake.

Graaien in ‘t goud

Bling bling, daar is onze prinses, behangen met diamanten. Van haar kleedgeld kan Maxima het niet betalen. Dat is royaal, maar niet genoeg voor èchte sieraden.

Omdat de prinses niet vies is van een glimmertje hier en daar, duikt ze regelmatig de kluis in. Daar liggen blijkbaar een boel onbekende Oranje-schatten. Want Weekend weet te melden dat Maxi juwelen tevoorschijn haalt die vele tientallen jaren niet zijn gedragen.

Juliana hield van opsmuk, maar Beatrix niet en dus verstoften de juwelen in de koninklijke kluis. Ooit blijkt in het Italiaanse vakantiehuis van de familie te zijn ingebroken. Daar werden sieraden gestolen, maar niemand wist precies welke.

Dat Maxima nu met de oude topstukken pronkt, betekent in elk geval dat die niet zijn gestolen. Gelukkig maar: met drie dochters die over een jaar of 15 naar feesten en galabals moeten, kun je beter te veel tiara’s hebben dan te weinig.

Arme sloeber

De bladen hebben het nog steeds over de scheiding van Adam Curry en Patricia Paay. Adam – helemaal verliefd op actreutel Micky Hoogendijk- kondigde heel nobel aan dat Patries zonder meer de helft van hun bezit krijgt.

Maar Privé vraagt zich af of Adam nog wel geld heeft. Vanwege schimmige praktijken met zijn bedrijven (o.a. een helikopterbedrijf) zette hij al zijn bezittingen op Patricia’s naam. Op dat verhaal wil Adam in het blad niet reageren.

Maar Privé vraagt zich af of ‘golddigger’ Micky de DJ zonder geld nog wel aantrekkelijk vindt. Ze zou snel willen trouwen en een kind krijgen. Maar als Curry inderdaad een arme sloeber is, wordt haar droom een stuk onrealistischer.