AMSTERDAM - De rechtszaak tegen Paris Hilton is zeker een maand vertraagd. Tegen de hotelerfgename was een zaak angespannen omdat ze de film 'National lampoon's pledge this!' onvoldoende zou hebben gepromoot.

Het proces in Miami zou maandag beginnen, maar is door de districtsrechter uitgesteld tot 9 juli.

Paris ontving één miljoen dollar, ruim 750 duizend euro, voor de hoofdrol in de film uit 2006. In 'National lampoon's pledge this!' was de socialite te zien als voorzitter van een studentenvereniging.

De film trok maar weinig bezoekers naar de bioscoop. Distributiebedrijf Worldwide Entertainment Group Inc. eist ruim zes miljoen euro van de 28-jarige blondine, omdat ze niet zou hebben voldaan aan de contractuele verplichting om de film te promoten.

Bonus

De advocaten van Paris Hilton stellen echter dat de hotelerfgename wel degelijk haar best heeft gedaan en dus niemand iets schuldig is. Sterker nog, La Hilton zou zelfs een bonus van bijna 90 duizend euro moeten krijgen, aangezien de film de bioscopen heeft gehaald.

Hartsvriendin

Paris Hilton reist overigens een dezer dagen af naar Dubai voor een nieuwe editie van Paris Hilton's My New BFF, waarin ze op zoek gaat naar een hartsvriendin. Het filmen begint later deze maand, zo heeft producent Miachael Hirschorn donderdag bekendgemaakt.

De opnamen zullen ongeveer drie weken in beslag nemen. De finale wordt gefilmd in Los Angeles. Van de serie zijn eerder twee seizoenen in Los Angeles geschoten voor MTV en één in Londen voor de Britse televisie.