AMSTERDAM - Het gerucht dat de relatie tussen Brad Pitt en Angelina Jolie op springen staat gaat al maanden, maar wees gerust: het beroemdste koppel van Hollywood gaat niet uit elkaar.

Dat zegt hun woordvoerder donderdag tegen het Amerikaanse tijdschrift People. "Geruchten over een relatiebreuk zijn niet waar", zo luidt de verklaring.

Woensdag meldde de Amerikaanse krant The National Enquirer dat Pitt en Jolie hun scheiding binnenkort officieel willen maken. Het koppel is niet getrouwd, maar heeft wel zes kinderen, waarvan er drie geadopteerd zijn.

Ruzie

Ook tijdens het filmfestival in Cannes gingen er geruchten over een breuk. Het stel werd in Cannes weinig samen gezien en zou bovendien voortdurend ruzie hebben gehad.

Jolie zou erg jaloers zijn over het feit dat haar geliefde weer regelmatig contact heeft met zijn ex-vrouw Jennifer Aniston. Verder zou het koppel regelmatig ruzie maken over een nieuwe adoptie. De actrice wil dolgraag haar gezin uitbreiden, terwijl Pitt de familie op dit moment groot genoeg vindt.