ROTTERDAM - Regilio Tuur is weer een vrij man. De Rotterdamse bokser werd vrijdagmorgen ontslagen uit gevangenis De Schie, bevestigde zijn advocaat G. Roethof. Tuur zat sinds vorig jaar vast. Hij kreeg vijftien maanden gevangenisstraf voor het mishandelen van zijn vriendin en moest vijf maanden zitten, die hij bij een eerdere veroordeling voorwaardelijk kreeg opgelegd.

Tuur mishandelde zijn vriendin in juli 2002 dusdanig dat artsen blauwe plekken, een hoofdschudding en mogelijk hersenletsel constateerden. Het was niet de eerste keer dat de bokser zijn vriendin sloeg. In 2000 werd hij daar ook al voor veroordeeld, al bleef het toen bij dienstverlening en een vrijwillige behandeling om zijn agressie onder controle te krijgen. Ook voor de mishandeling van zijn ex-vrouw werd Tuur in 1999 tot dienstverlening veroordeeld.

Volgens zijn raadsman zal Tuur binnenkort "op positieve wijze" naar buiten treden om over zijn toekomstplannen te vertellen. Berichten dat Tuur zijn inmiddels ex-vriendin nog steeds zou bedreigen doet hij af als "de grootst mogelijke onzin".

De voormalige partner van de bokser ergert zich echter aan uitlatingen van Tuur in de media. "Hij beweert dat zij een slechte moeder is. Dat moet afgelopen zijn", zegt haar advocate M. Dumont. Zodra Tuur in de fout gaat, stapt zij naar de rechter om een straat- en contactverbod af te dwingen.