AMSTERDAM – Carice van Houten is woensdagavond in Amsterdam uitgeroepen tot 'Woman of the Year’ door het tijdschrift Glamour. "Ze is momenteel een scène als een of andere heks aan het opnemen in Polen, dus ze voelt zich nu niet erg glamour", aldus Jelka van Houten, de zus van de actrice.

Jelka kwam de award die werd uitgereikt door Hanna Verboom en Roeland Fernhout voor haar zus ophalen, omdat ze er wegens haar werk niet kon zijn. “Vroeger vroeg ze of ik voor haar de vuilniszak buiten wilde zetten, nu mag ik dit ophalen. Ik vind het wel een mooi verschil”, zo grapt de zelf ook succesvolle actrice.

Allure


Het tijdschrift Glamour nomineerde tien vrouwen voor de prijs, waaronder Yolanthe Cabau van Kasbergen, Georgina Verbaan, Sophie Hilbrand en Ilse de Lange. Volgens de hoofdredactrice van het blad, Karin Sweerink, moesten de genomineerden aan een aantal eisen voldoen: “Ze moet zelfverzekerd zijn, internationale allure hebben en ze moet zich niet alleen glamour voelen van buiten, maar ook van binnen.”

De aanwezige BN’ers op de avond zijn het niet allemaal met het blad eens. Volgens BNN-presentatrice Nicolette Kluijver had Katja Schuurman beter kunnen winnen. “Ik weet niet hoe ze het doet, maar ze ziet er altijd prachtig uit.” Ook imago-stylist Maik de Boer is het hier mee eens. “Katja wordt gewoon mooi oud.”

Gepresteerd

Mode-ontwerpster Marlies Dekkers is sowieso sceptisch over de awarduitreiking. “Ze kiezen altijd bloedmooie vrouwen uit, maar hebben ze allemaal ook iets gepresteerd?”, zo vraagt ze zich af. “Een vrouw als Neelie Kroes zou ik liever op het podium zien staan. Ook als je iets ouder bent of niet zo slank, kun je een prachtvrouw zijn.” Presentatrice Nikki Plessen roemt Carice wel: “Ze is ook gewoon heel mooi.”

Onzeker

De aanwezige BN’ers zien er op de avond zelf prachtig uit, maar zijn ze dit altijd wel? Hollands Next Top Model-finaliste Kassandra twijfelt hier zelf constant over, zo bekent ze. “Ik ben eigenlijk onzeker over alles. Over mijn uiterlijk, mijn innerlijk, over mijn gewicht. Ik kom veel sterker over dan ik ben.”

Visagist Thijs Willekes heeft tijdens de avond ook een minder glamoureus moment. “Ik ben in de rit hier naar toe uit mijn broek gescheurd”, zo bekent hij.

Stylist

Hanna Verboom, die de avond mede presenteerde, voelt zich op haar slechtst als ze ongesteld is. “Ik ben helemaal niet glamour, zonder een stylist zag ik er nu echt niet zo uit!”

Nicolette Kluijver sluit zich hier bij aan. “Ik zit altijd onder de muggenbulten en pennenstrepen, dat kan natuurlijk niet.” Ook Nikki Plessen ziet er wel eens niet uit. “Je moet me eens onder de douche zien met een badmuts, dat is echt niet sexy!”

Mascara

Hockeyster Fatima Moreiro de Melo, die ook genomineerd was, vindt zichzelf op haar slechtst als ze een te grote mond heeft. “Ik heb wel eens aan een vrouw gevraagd of ze zwanger was terwijl dit niet zo was.” Wel vindt ze dat ze glamour heeft, omdat ze als één van de eersten mascara droeg tijdens een hockeywedstrijd. “Dat was toen heel gewaagd.”