AMSTERDAM - Britain's Got Talent-ster Susan Boyle kampt mogelijk met psychische problemen en zou hiervoor weken in een kliniek moeten worden behandeld. Dat zeggen doktoren van The Priory, de instelling in London waar Boyle momenteel verblijft, tegen de Britse krant The Daily Mail.

Chris Thompson, een van de leidinggevenden van The Priory, zegt niet in te kunnen gaan op individuele behandelingen van zijn cliënten.

Wel stelt hij dat de therapie voor de patiënten geen kwestie is van enkele dagen. "Elke hulp in een psychiatrische instelling voor een paar dagen is mijns inziens een mislukte behandeling", aldus Thompson.

Boyle verloor zaterdag de finale van het talentenjachtprogramma van de dansgroep Diversity. Kort daarna werd ze opgenomen.

Ingestort

De zangeres zou na de show zijn uitgevallen tegen enkele producers van Britain's Got Talent. In haar hotelkamer in Londen zou ze vervolgens zijn ingestort.

Boyles familie liet eerder weten ervan overtuigd te zijn dat de zangeres binnenkort weer naar huis zou terugkeren. Ook jurylid van het programma Amanda Holden meende dat de 48-jarige Schotse internetsensatie slechts toe was aan een pauze, 'zodat ze alles weer op een rijtje kan zetten'.

Thompson zegt dat de privékliniek The Priory 'geen rustoord of spa is'. "Het gaat hier wel om een psychiatrische instelling."

Gedwongen

De leidinggevende heeft begrepen dat Boyle mogelijk gedwongen is opgenomen. "Dat gebeurt bijvoorbeeld als iemand een gevaar voor zichzelf vormt. Ook kan het voorkomen dat een patiënt zich niet vrijwillig op laat nemen."

Toch is er ook goed nieuws voor Boyle. Volgens een bron binnen Sony heeft jurylid Simon Cowell haar inmiddels een platencontract aangeboden 'om haar zelfvertrouwen op te vijzelen'.

"Als ze het niet wil is het ook goed. Er is geen haast of druk mee gemoeid", aldus de ingewijden tegenover The Daily Mail.