AMSTERDAM – Als supermodel trekt Doutzen Kroes natuurlijk veel bekijks. Maar het geheim van mooi zijn, dat is toch vooral een kwestie van houding en jezelf goed voelen, zo zegt de Friezin in een interview met weekblad Grazia.

Waar anders sprak Grazia het supermodel dan tijdens het filmfestival in Cannes. Bij uitstek het glamourfestival van ‘zien en gezien worden’ natuurlijk. En gezien, dat wordt Doutzen daar zeker.

In het interview zegt Doutzen dat ze “heel veel en heel vaak” aandacht krijgt van beroemde mannen. “Het is heel moeilijk om daar op een goede manier mee om te gaan,” aldus Doutzen die haar eigen manier heeft om de geïnteresseerden te testen, zo blijkt.

“Mijn vaste vraag is dan altijd: wil je met me naar bed? Meestal zeggen ze dan ja, waarop ik dan antwoord: ‘Dan kan je mijn vriend niet zijn, dat werkt niet als je met me naar bed wil. Wat ben je dan voor vriend?’”

Onzeker

Alle aandacht ten spijt is ook een supermodel als Doutzen wel eens onzeker over haar uiterlijk. “Ja, echt, ik ben bang dat ik tegenval zonder al die make-up die je voor een fotoshoot krijgt. Ik ben nooit onzeker over wie ik ben, maar wel over hoe ik er uitzie.”

Die onzekerheid hoort echter bij de risico’s van het vak, zo erkent ze. “Bij dit vak hoort de angst dat ze je op een zeker moment niet meer leuk vinden. Ik maak een verschil tussen mezelf en mijn lichaam en daardoor kan ik er goed tegen.”

Prachtige meid

“Ik geloof in reïncarnatie. Je krijgt een lichaam in dit leven, maar het is slechts een omhulsel van wat je bent. Ik heb heel veel mazzel dat ik er zo uit zie. Ik heb waarschijnlijk veel rare dingen meegemaakt in mijn vorige levens!”

“Als je je goed voelt in je lichaam en het mooi draagt, is het ook mooi. Een perfect lichaam bestaat gewoon niet.” Op de vraag wie volgens haar een mooi lichaam heeft: “Adriana Lima is echt een prachtige meid. En ik vind het lichaam van Gisele Bündchen ook heel mooi.”