AMSTERDAM - Adam Curry is stapelverliefd op zijn nieuwe vriendin Micky Hoogendijk. "Dit is echte liefde", zo zegt hij dinsdag in een openhartig interview met De Telegraaf. "Ik kan maar tot één conclusie komen: met Patricia was ik blijkbaar niet gelukkig."

De ondernemer verliet vorige maand zijn vrouw Patricia Paay voor actrice en zakenvrouw Micky Hoogendijk. Adam was ruim twintig jaar getrouwd met Patricia en ze hebben een 19-jarige dochter samen: Christina.

Aanvankelijk hield Adam zijn affaire met Micky verborgen, maar al na een paar weken besloot hij zijn huwelijk voor haar op te geven. In Micky heeft hij zijn soulmate gevonden, zo benadrukt Adam. "Ik zat vast met mijn gevoel. Ik ben nu op zoek naar mezelf en Micky gidst me daarin. Zij is mijn copiloot, ze begrijpt alles."

Kus

Het kersverse koppel leerde elkaar kennen tijdens een zakelijke bespreking in Nederland. Daar sloeg de vonk direct over. Toch volgde de eerste kus pas later, tijdens een ontmoeting in San Francisco. "Het voelde alsof het hele universum draaide en alle puzzelstukjes op hun plek vielen", zo zegt Adam daarover.

In San Francisco leerden de twee elkaar echt goed kennen. "We hebben honderduit gepraat. Langzamerhand kom ik weer tot mezelf, ga ik de dingen steeds beter zien. Micky helpt me heel goed daarbij. Ze weet op het juiste moment de juiste dingen tegen me te zeggen. Wat wij hebben gaat zo ontzettend diep. Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt."

Verdriet

Uiteraard heeft Adam tegelijkertijd veel moeite met alle pijn en verdriet die zijn scheiding met Patricia teweeg brengt. Volgens de ondernemer zat hun huwelijk de laatste jaren niet helemaal meer goed. "Als Patricia eerlijk is tegenover zichzelf, dan weet ze dat het tussen ons niet meer was zoals vroeger."

Hoewel Adam op dit moment even geen contact met zijn ex-vrouw heeft, heeft de afhandeling van de scheiding op dit moment zijn prioriteit. "Ik heb goede hoop dat we er samen uit gaan komen."

Genieten

Adam heeft goede hoop op de toekomst, zo zegt hij in het interview. "Een vriendin van me zei: 'ondanks alle pijn en verdriet moet je niet vergeten te genieten'. Sinds Micky in mijn leven is, kan ik echt zeggen: ik geloof dat alles is voorbestemd. We hebben op elkaar gewacht."