AMSTERDAM - Ozzy Osbourne heeft zijn voormalige Black Sabbath-collega Tony Iommi voor de rechter gedaagd. Osbourne vindt dat Iommi de naam van de band heeft overgenomen, waardoor hij royaltyinkomsten mis loopt.

Osbourne diende de papieren voor de rechtszaak donderdag in New York in. In de jaren zeventig vergaarde hij bekendheid als frontman van de band Black Sabbath,

Osbourne stelt dat Iommi's bewering, dat alleen hij de rechten bezit op het merk Black Sabbath, niet klopt.

Gitarist Iommi zou dit wel hebben gezegd tijdens onderhandelingen afgelopen jaar met een bedrijf dat spullen van de band verkoopt.

Onbekend bedrag

Door de daden van zijn voormalig medebandlid zou Osbourne de royalty's, die voorheen werden gedeeld, zijn misgelopen. De oud-frontman van Black Sabbath eist een onbekend bedrag voor het mislopen van het geld.

Ook wil Osbourne dat wordt erkend dat hij de helft van het merk Black Sabbath bezit. De woordvoerders van Iommi waren vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Resultaat

Ozzy, zanger en ster uit de MTV-realityserie The Osbournes, zegt dat het hem spijt dat het zover heeft moeten komen.

In de verklaring van vrijdag zegt Osbourne dat hij vindt dat alle vier originele bandleden een even groot deel van de rechten op de naam zouden moeten bezitten. "Ik hoop dat dat het uiteindelijke resultaat zal zijn", aldus Ozzy.