HILVERSUM - De jonge 'rockchick' Tessa Kersten won vrijdagavond de finale van Holland's Got Talent, die vrijdagavond live werd uitgezonden door SBS6.

Het 11-jarige meisje uit het Limburgse Blerick kreeg de meeste stemmen van het publiek.

De hoofdprijs bestaat uit een gastoptreden met Gerard Joling tijdens zijn zomerconcerten For Your Eyes Only in Spaarnwoude.

In het tweede seizoen van de talentenjacht van SBS6 was de afgelopen tien weken wederom ruimte voor verschillende disciplines. Ook de finale bestond uit een bont gezelschap.

Tweede plaats

Op de tweede plaats eindigde de gitaarvirtuoos Lars. De Rotterdamse dansgroep Groove Kings werd derde. Tenor Alberto da Moreno uit Schiedam werd vierde, het danstrio Psionics eindigde als vijfde. Op de zesde plaats eindigde de jonge zangeres Maxime Beelen.

De juryleden Henkjan Smits, Patricia Paay en circusdirecteur Robert Ronday voorzagen de optredens van commentaar, maar het stemmende publiek bepaalde de winnaar.

Voorspelling

Smits voorspelde al dat het publiek voor Tessa met haar gitaar zou kiezen, al zong ze de liedjes Sacrifice van Anouk en Sweet Child of Mine van Gun's 'n Roses volgens de jury niet zuiver. Lars was de favoriet van de jury.

Vorig jaar won het slangenmeisje Daniëlle Bubberman. Zij mocht optreden in het kerstcircus in Carré.