AMSTERDAM - Adam Curry is boos op weekblad Privé. Het blad zou zonder toestemming en zonder te betalen een persoonlijke foto van de radioman hebben gepubliceerd.

Het plaatje is door de eiser zelf op de internationale fotowebsite Flickr gezet. Dat meldde het tv-programma RTL Boulevard vrijdag.

Volgens het programma eist Curry een schadevergoeding van 5000 euro en een tegemoetkoming in de advocaatkosten van 1500 euro van het blad.

Joint

Het gaat om een foto van Curry met wat lijkt op een joint in zijn mond achter de stuurknuppel van een vliegtuig. De foto is op 6 april op flickr.com geplaatst.

Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, liet in het programma Shownieuws weten nog niets van Curry te hebben ontvangen. ''Maar we wachten rustig af.''

Geenstijl

Santegoeds verwacht dat de kwestie voor de rechter zal worden uitgemaakt. ''Ik vind dit niet zo maar een foto, maar eentje die er wel degelijk toe doet in het publieke debat. Daarvoor zullen we naar de rechter moeten.''

Volgens de Privéman zal ook weblog GeenStijl zich in dat geval bij de rechtbank moeten melden, omdat ook zij de bewuste foto hebben gepubliceerd.