Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Party, Privé, Story en Weekend. Met daarin deze week Jorts liefdesbootje, dat Yo en Jan elkáár bedrogen, X-factor sterren hun zakken vullen, en dat chique Connie een frietkraam uitbaat.

Hoera, kopt Weekend, Georgina Verbaan en Jort Kelder zijn weer samen. Het blad plaatst foto’s van de twee tijdens een romantisch boottochtje. Tegen elkaar aangekropen dobberen ze over het water in een motorsloep.

Het ziet er inderdaad knus uit. Maar in Story zien we meer foto’s van Kelder. Hier vaart hij niet met ‘Sjors’, maar met een andere knappe brunette.

Ook zij zitten gezellig zij aan zij tegen de helmstok. Volgens ‘vrienden’ is Jort stapelverliefd op deze dame en bleef zij na het tochtje ook slapen. Hoe zit dat, Kapitein Kelder? Valt Georgina tussen de wal en zijn schip?

Yo en Jan

De bladen staan natuurlijk bol van de verhalen over Yolanthe en Jan Smit. Grote vraag is: wie bedroog wie?

Volgens Privé is Yo de boosdoener. Behalve ene Jeffrey waarmee ze op vakantie in Thailand vreemdging, zagen we allemaal de beelden van de zoenpartij met voetballer Wesley Sneijder. Story meldt echter dat een vriendin van Yolanthe weet dat Jan de bedrieger is.

Hij had namelijk een affaire met een zangeresje en pas na een tijd kwam Yolanthe daar achter. Privé plaatst trouwens in de kledingrubriek een foto van Jan en Yo toen het nog goed was. Beetje slordig, als je enkele pagina’s daarvoor uitgebreid verslag doet van de breuk.

X-factor kassa

De finale van de X-factor moest nog worden uitgezonden. Maar de deelnemers waren al langer te boeken voor optredens.

Volgens Party doen ze er alles aan om hun bekendheid zo snel mogelijk om te zetten in euro’s. "De ervaring heeft geleerd dat voor veel kandidaten de roem slechts van korte duur is", weet het blad. Pakken wat je pakken kan, is dus het devies.

Wie de finalekandidaten wil laten optreden, moet inderdaad flink betalen. Rachel en Lisa vragen voor een half uurtje maar liefst 4475 euro.

De ‘tropische nachtegalen’ Rev en Ros zingen je toe voor 2775 euro en de meiden van ‘Whatever’ kosten 1975 euro. Een gedeelte van dat geld gaat naar de tv-zender, maar er blijft een leuk zakcentje over voor de artiesten. Altijd beter en leuker dan vakken vullen bij de buurtsuper.

Linda, Lieke en Beau

Linda de Mol en Lieke van Lexmond kunnen elkaar niet luchten of zien. Linda pikte Lieke’s vriendje Jeroen in en nu mijden de dames elkaar. Story smult natuurlijk van deze vete en gooit graag wat olie op het vuur.

Ze vroegen Beau van Erven Dorens om commentaar. Volgens het blad willen zowel Lieke als Linda bij Beau in een goed blaadje komen. Ze doen er dan ook alles aan om hem te vlijen. ‘Hij is lief en loyaal’ kirt Lieke, die met hem een liveshow presenteert.

Maar Beau laat zich niet gek maken en maant de dames hun ruzie bij te leggen. "Al die negativiteit brengt je helemaal niets", vindt hij. En dat voor de presentator die er om bekend staat een enorme ruziezoeker en relschopper te zijn. Beau wordt nog eens braaf.

Chique friet

Connie Breukhoven associëren we eerder met kaviaar en champagne dan met friet en kroket. Toch blijkt de Wassenaarse diva in de frituur-business te zitten. Story weet te melden dat Connie eigenaar is van een echte friettent in het Rotterdamse Blijdorp.

"En dat al járen", jubelt het blad. Helaas moeten ze meteen melden dat de diva zelf niet in de frituurdampen staat. Een patatje oorlog of berehap kun je bij haar niet bestellen. Samen met zoon en dochter bezit ze alleen het pand waarin de cafetaria is gevestigd.

Toch gniffelt het blad dat de kleinkinderen blij moeten zijn met hun ondernemende ‘mimi’. Want aan een snackbar heb je als kind meer dan aan een kliniek voor rimpelvullers.