AMSTERDAM - Fotomodel Kim Feenstra en zangeres Elize hebben donderdag in het Amsterdamse Hotel Arena prijzen in de wacht gesleept voor hun liefdadigheidswerk. Cosmopolitan strooide met prijzen tijdens de 'Mooiste Benen van Nederland'-verkiezing.

Het modetijdschrift had voor de verkiezing een heuse catwalk neergezet in de discotheek. Lezers van het blad hadden 24 dames genomineerd die een poging mochten wagen voor de titel 'Mooiste benen van Nederland'.

Ilse Danielle Martina ging er met de hoofdprijs vandoor, omdat ze volgens de jury prachtige benen heeft en over een gezonde dosis flair beschikte. Op hoge hakken paradeerde de kersverse winnares onder luid applaus nog eens over de catwalk.

Charity supporter

Daarna maakte Cosmopolitan bekend welke BN'er volgens de lezers van het maandblad de beste 'charity supporter' was. Kim Feenstra kreeg de meeste stemmen voor haar werk als ambassadrice van het Zuid-Afrikaanse weeshuis Mama Lumka.

"Ik ben erg blij met deze prijs" reageerde Feenstra verguld na de ontvangst van de cheque, die goed is voor 1555,00 euro. "Dit kan Mama Lumka heel goed gebruiken."

Het model onthulde op de catwalk het geheim achter haar gestroomlijnde onderstel. "Ik ben veel aan het hardlopen en zwem wekelijks. Ook moet ik erg op mijn voeding letten. Bij de fitness zul je me niet vinden."

Elize

Elize brengt wel veel uren door in de sportschool. "Vier keer in de week werk ik daar aan mijn lichaam. En alles is nu mooi bruin omdat ik net een zonnige week in Los Angeles achter de rug heb."

De voormalige presentatrice van het tv-programma So You Think You Can Dance sleepte voor 'Because I am a Girl' 555 euro in de wacht. "Binnenkort treed ik weer op bij een Because I am a Girl-concert om geld in te zamelen voor meisjes in ontwikkelingslanden. Het bedrag dat ik vandaag kreeg overhandigd helpt ook zeker mee."

Dirk Taat

Onderweg Naar Morgen-soapie Dirk Taat mocht in de jury zijn professionele mening geven over het vrouwelijk schoon. "Ik heb gewoon veel verstand van vrouwen, ik weet niet waar dat vandaan komt", verklaart hij zijn plaats in het keurkorps.

De acteur deed onlangs een fotoshoot voor het modeblad en werd toen gepolst voor de verkiezing. "Ik vind het hartstikke leuk om te doen. Blijkbaar straal ik dat ook uit."

DJ Dennis

De stevig kauwgom kauwende ex-judoka Dennis van der Geest voorzag de show van een muzikaal tintje. De voormalige topsporter is bezig carrière te maken als dj.

Van der Geest hoefde niet lang na te denken op de vraag hoe zijn favoriete vrouwenbenen er uit zien. "Persoonlijk zie ik ze graag mooi bruin, ik heb helemaal zin in de zomer. En het liefst een beetje gespierde kuiten, er lopen hier wat te magere benen rond."

Het is even wennen, het voormalige beest van de judomat met koptelefoon achter de draaitafel. "Ik vind dit echt helemaal geweldig. Zondag draai ik op Citydance Eindhoven met grote namen als Eric E en Roog. Ik wil me hier graag verder in ontwikkelen."

Mooiste Benen van Nederland