AMSTERDAM - Mariska Hulscher wil voor het eerst wat loslaten over haar veelbesproken scheiding met regisseur Ary Schouwenaar. "Ik had stelselmatig alle twijfels genegeerd", zo zegt de presentatrice donderdag in De Telegraaf.

Nederland stond in augustus 2006 op zijn kop toen Hulscher na een huwelijk van twee maanden liet weten alweer te gaan scheiden.

De breuk kwam onverwacht, en bovendien wilde de televisiepersoonlijkheid niets kwijt over de reden van de scheiding. Deze stilte stond in schril contrast met de manier waarop zij voor haar huwelijk contact had gezocht met de media.

Leugen

"Na twee maanden huwelijk was ik me opeens volledig bewust van mijn leugen. Ik wilde helemaal niet door het leven met deze man! Ik had stelselmatig alle twijfels genegeerd. Ik had mezelf wijsgemaakt dat ik het gewoon moest durven, dat Ary toch een mooi mens was. En dat is hij ook. Alleen betekende dat niet dat ik ook met hem mijn leven wilde delen. En daar had ik in mijn schuldgevoel niet over nagedacht", zo zegt de 45-jarige Hulscher nu.

Op dit moment is er geen man in het leven van Hulscher. De presentatrice zegt dat een relatie ook niet altijd zaligmakend is. "Andere vormen van relatie zijn ook fijn. Ik heb een heerlijke band met mijn twee dochters."

Ja, ik wil!

Door alles wat er in haar leven gebeurd is, kreeg Hulscher ook de behoefte om een boek te schrijven, 'Ja, ik wil!'. Volgens de presentatrice slaat de titel niet per se op haar twee mislukte huwelijken. "'Ja, ik wil' heeft een bredere betekenis. Ik zeg 'ja' tegen het leven. Ik omarm het in mooie en moeilijke momenten."