AMSTERDAM - Arie Boomsma is tijdens zijn schorsing op het idee gekomen een boek te schrijven over het mannelijk lichaam.

Dit schrijft de EO-presentator op zijn website.

Samen met columnist Stephan Sanders van Vrij Nederland ondervraagt Boomsma mannen uit de literatuur, sport, filosofie en politiek over hun relatie met het eigen lichaam. De auteurs proberen naar eigen zeggen aversie en obsessie te doorgronden.

Taboe

''Ik merkte dat er op het mannelijk lichaam nog steeds een taboe rust in veel kringen'', zegt Boomsma over de periode dat hij door de EO was geschorst wegens een geruchtmakende fotoreportage in het blad L'Homo, waarin hij zonder toestemming van de EO schaars gekleed poseerde.

''Dat geldt voor bepaalde religieuze stromingen, maar ook in intellectuelekringen en in de politiek. Daarnaast zie je onder mannen ook steeds meer het tegenovergestelde, een overdreven fascinatie voor gezondheid, het adoniscomplex of andere vormen van obsessie voor het lichaam.''

Wel toestemming

Een EO-woordvoerder laat weten dat Boomsma voor deze nevenactiviteit wel toestemming heeft gevraagd. Boomsma schrijft het boek op persoonlijke titel, maar de Evangelische Omroep kan zich prima vinden in het onderwerp.