AMSTERDAM – Televisiemaker Peter Jan Rens, ook bekend als Meneer Kaktus, zit aan de grond. De Rabobank vraagt woensdag zijn faillissement aan.

Dat meldt de Telegraaf op haar website. Ook zijn woonhuis zou geveild worden.

Afgelopen weekend verklaarde de 58-jarige Rens nog in Volkskrant Magazine dat zijn comeback eraan zat te komen.

Over geldzaken wilde hij toen niet praten: “Meneer Kaktus komt terug en nu wil je het over geld hebben? Ik geef nooit een interview over mijn zaken. Mijn postproductiebedrijf is eruit geknald. Ben ik failliet? Nee. Kan ik morgen failliet zijn? Het kan”

Lening

Deze mogelijkheid lijkt nu werkelijkheid te zijn geworden. De Rabobank leende Rens en zijn bedrijf Kaktus Holding namelijk anderhalf miljoen euro die ‘meneer Kaktus’ niet kan terugbetalen.

Zijn woning zou een openbare veiling wachten omdat Rens zijn huis als zekerheid inbracht tegenover de lening.

'Ik hou van oorlog'

“Het had net zo goed wel goed kunnen gaan”, reageert Rens in de krant. Hij lijkt wel van gevaar te houden. Zo zegt hij in het magazine van de Volkskrant: “Ik zou paus willen zijn. Dat mag je niet zeggen, want dan denken mensen: die man is gek.”

Rens gaat nog verder: “Ik hou van oorlog. Net als Winston Churchill. Niet in de zin van pief-paf-poef, maar in de zin dat ik altijd situaties opzoek waarin van alles tegelijk gebeurt.”

Truttig

Ook bekende hij Nederland maar truttig te vinden. "Kweetniet (een figuur uit De Grote Meneer Kaktus Show red.) liep oorspronkelijk in een hempje en een kort geel broekje."

"Vroeger was het normaal dat ik met mijn hand in zijn broekspijp ging. Dat was humor. Nu vindt men dat shockerend. De tijd is zo truttig geworden. "