AMSTERDAM - Patricia Paay (60) en Adam Curry (44) gaan na een huwelijk van meer dan twintig jaar scheiden. Curry biechtte vorige week op een affaire te hebben met actrice Micky Hoogendijk (38), zo onthult Paay deze week in Story.

"Ik ben werkelijk verbijsterd. Adam is verliefd op iemand die hij nog maar zes weken kent. Nu hij weggaat voel ik mij als een weduwe die zojuist haar man heeft begraven", zo zegt de zangeres en tv-persoonlijkheid in het weekblad. Het initiatief voor een scheiding komt van Paay.

Curry wil met Hoogendijk in Amerika gaan samenwonen. Hij heeft inmiddels de echtelijke woning in Londen verlaten. Paay en hun dochter Christina (18) blijven daar wonen.

Privacy

Woordvoerders hebben de relatiebreuk bevestigd om onjuiste berichtgeving te voorkomen. De twee spreken de hoop uit dat de media in deze voor hen zware tijd hun behoefte aan privacy willen respecteren.

Ondernemer Curry trouwde in 1988 met Paay. Het koppel woonde een tijdlang in Amerika, maar keerde in 1999 terug naar Nederland.

Toelichting

Curry werd bekend als radio-dj en presentator van het muziekprogramma Countdown. Patricia Paay maakte furore als zangeres en is inmiddels wekelijks bij SBS6 te zien als jurylid in Holland's Got Talent. Beide bekende Nederlanders willen geen nadere toelichting geven.

Micky Hoogendijk was eerder getrouwd met kunstenaar Rob Scholte.