AMSTERDAM - Belinda Meuldijk had zes jaar lang geen seks met haar ex-man Rob de Nijs. Dat bekent ze deze week in het tijdschrift Linda. "Rob raakte me al die jaren met geen vinger aan, ik was praktisch weer maagd", aldus de 54-jarige schrijfster en actrice.

Eind 2005 werd bekend dat Meuldijk en De Nijs gingen scheiden. Vorig jaar mei pas werd de scheiding definitief.

Meuldijk is inmiddels alweer een aantal jaar gelukkig met de 32-jarige Thierry Duval. De twee ontmoetten elkaar op een diner waar hondenbrokjes werden getest.

"Ik kwam daar met twee van mijn elf honden, Thierry was er als hondentrainer. Leuke jongen, dacht ik, maar verder niets. Hij had mijn zoon kunnen zijn", aldus Meuldijk.

Minnaar

De dierenliefhebster zag hem dan in de eerste instantie ook niet als potentiële minnaar. "Ik zei: 'Ga in godsnaam op zoek naar een vriendin met wie je kinderen kunt krijgen.' Ik had hem niet erger kunnen beledigen, hij voelde zich niet serieus genomen in zijn liefde."

Meuldijk vindt het bijzonder dat Duval zich zo goed staande heeft weten te houden, vooral toen haar scheiding met De Nijs enigszins grimmige vormen begon aan te nemen. "Als mensen al dachten dat hij bij me was om het geld of de roem, weten ze nu wel beter. Ik heb geen rooie rotcent en die roem is zeer bedenkelijk. Wie zit er op te wachten om Rattengate over zich heen te krijgen."

Onderkinnen

Meuldijk maakt zich tegenwoordig niet meer druk om het leeftijdsverschil tussen haar en haar vriend. "Om er bij voorbaat niet aan te beginnen omdat ik over tien jaar misschien drie onderkinnen en een kop als een pelikaan heb, lijkt me onzinnig."

De nieuwe Linda, die vanaf woensdag in de winkels ligt, heeft als thema 'Verliefd na je veertigste'. Ook andere BN'ers vertellen openhartig over hun liefdesleven.

Belinda Meuldijk