LOS ANGELES - Rapper Dolla is maandag doodgeschoten bij een winkelcentrum in Los Angeles. Dat hebben familie en vrienden van de muzikant dinsdag bekendgemaakt.

De politie weigert vooralsnog de identiteit te onthullen van het 21-jarige slachtoffer dat in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleed.

De woordvoerster van de rapper, wiens echte naam Roderick Anthony Burton II luidt, beweert dat Dolla in zijn hoofd is geschoten toen hij samen met collega-artiest DJ Shabbazz na het winkelen buiten het centrum stond te wachten.

Ruzie

De muzikant zou eerder op de dag ruzie hebben gehad met een medepassagier op een vlucht van Atlanta naar Los Angeles, maar zijn woordvoerster kon niet zeggen of deze gebeurtenis met de moord te maken heeft.

Agenten hebben wel een man die aan de beschrijving voldeed aangetroffen bij een balie op het vliegveld van Los Angeles. Hij was bewapend.

Akon

De in Chicago geboren Dolla had een platencontract bij het label Konvict Muzik van muzikant Akon. Hij bracht onder meer de singles Feelin Myself en I'm Tore Up uit.

Rapper Dolla doodgeschoten