Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Toppers 17e in halve finale

AMSTERDAM - De Toppers hebben geen schijn van kans gemaakt de finale van het Eurovisie Songfestival te halen. De Nederlandse inzending eindigde donderdag op de zeventiende plaats in de tweede halve finale.
Door Novum

Dat meldt de website Songfestival.nl zondag.

Slechts twee landen hebben gestemd op 'Shine'. Albanië gaf Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom tien punten, de Toppers ontvingen één punt uit Denemarken.

Met de elf punten belandde Nederland op de zeventiende plaats, alleen Slowakije en Letland deden het donderdag nog slechter. Zij kregen respectievelijk acht en zeven punten.

Noorwegen

Noorwegen, dat zaterdagavond met 387 punten het Songfestival won, glorieerde ook in de halve finale. De Noren waren met 201 punten de grote favoriet van de tweede halve finale. Ook de 'douze points' van Nederland gingen -net als in de finale- naar Noorwegen.

IJsland, dat tweede werd, scoorde de meeste punten in de eerste halve finale. De 18-jarige Yohanna haalde met 'Is it true' dinsdag 174 punten binnen.

Geen stemmen

Eén land wist helemaal geen stemmen te trekken. Tsjechië, dat Gipsy.cz naar Moskou stuurde, haalde in de eerste halve finale geen enkele punt.

Onze zuiderburen deden het niet veel beter, Copycat's ode aan Elvis was goed voor één puntje, afkomstig uit Armenië. De Belgen eindigden ook op de zeventiende plaats in 'hun' halve finale.

Aan de halve finale van dinsdag namen achttien landen deel, donderdag traden negentien acts op. In totaal namen 42 landen deel aan het liedjesfestijn.

Aanbevolen artikelen