AMSTERDAM – “Ik ben gewoon fucking eigenwijs”, bekent Lisa Hordijk tegenover NU.nl. De X Factorwinnares heeft een hectische week achter de rug, maar droomt stiekem al over haar nog op te nemen album en vertelt openhartig over zichzelf als popartiest.

Zo heeft Lisa geen maatje 36, maar dat kan haar weinig schelen. “Ik denk juist dat mensen het heel prettig vinden. Zo is het straatbeeld nu eenmaal, ik denk dat mensen daarom zien dat ik gewoon lekker normaal ben.”

“Ik wil natuurlijk wel afvallen, dat wil ik al heel lang, maar het komt er gewoon niet van. Het is niet zo dat ik ’s nachts wakker lig omdat ik een maatje meer heb, daar verandert X Factor niets aan.”

Kroeg

Wat de talentenjacht wel heeft veranderd is ongeveer al het andere in haar leven. Haar studie aan de Herman Brood Academie zal waarschijnlijk stop gezet worden en even op vrijdagavond naar de kroeg is er niet meer bij.

”Dat mis ik wel! M’n vrienden zien. Normaal zat ik elk weekend wel in de kroeg, maar het is nu al heel lang geleden. Bovendien kan het gewoon niet meer, ook al heb ik de tijd. Het is maar goed dat ik hiervoor heel vaak in de kroeg gehangen heb!”, grapt de 21-jarige zangeres.

Mediacircus

Maar Lisa past zich naar eigen zeggen snel aan. Het hele mediacircus bevalt haar onderhand wel. “Wat soms een nadeel kan zijn is het feit dat ik eigenwijs ben. Ik leg me niet zomaar ergens bij neer.”

Zo heeft Lisa bij de liveshows van X Factor regelmatig een discussie gehad over kledingkeuze: “Ik doe gewoon niet iets aan wat ik écht niet wil. Dat vind ik geen diva gedrag, dat zou bijna niemand doen.”

Hakken

De kijkers van X Factor konden Lisa toch een aantal keer oncomfortabel en tegen haar zin in op hoge hakken zien wankelen. “Ja dat klopt, maar dat snapte ik ook wel. Het ziet er gewoon beter uit op tv, het maakt slanker, maar vanaf nu treed ik nooit meer op hakken op!”

Het optreden zal volgens de winnares sowieso anders zijn nu X Factor afgelopen is. “Ik kreeg vaak de kritiek dat ik geen emotie kon overbrengen, maar dat vond ik gewoon moeilijk in anderhalve minuut. Als ik nu een half uur mag optreden is dat heel anders.”

Perfectionisme

Dat is ook meteen het enige negatieve wat Lisa voor zich kan halen uit de liveshows: “Mijn perfectionisme gaat soms wat ver. Er werd wel eens gezegd dat ik wat kribbig was na een optreden omdat ik niet tevreden was, terwijl iedereen tegen me zei dat ze het supergoed vonden. Maar dan denk ik: what the fuck heb ik daar nou aan?”

Nu ze zonder de spanning van het wegstemmen kan optreden gaat alles veel beter. “Je denkt niet meer constant na over alles, dat lucht onwijs op!”

"Bovendien geeft iedereen je verschillende tips, daar kan je onwijs van in de war raken. Ik wist het soms echt even niet meer.”

Album

Ze is daarom ook erg blij dat ze van de programmamakers en platenmaatschappij Sony de tijd krijgt voor haar album. “Ik ga nu eerst heel veel optreden en promoten, daarna gaan we rustig aan het album werken.”

Er ligt voor Lisa nog geen enkel nummer klaar, alles moet nog gemaakt worden. ”Dat vind ik heerlijk! Als het goed is heb ik ontzettend veel in te brengen!”

Soul

De kans is dan ook groot dat haar album een mix wordt tussen soul, funk en een beetje rock. Dat heeft Lisa haar voorkeur. “Ik blijf wel commercieel denken, dat is wel zo tactisch als je succesvol wilt zijn, maar ik doe zeker mijn eigen ding.”

Ook wil ze heel graag haar eigen nummers schrijven. “Of samen met iemand. Ik heb er nog maar een beetje ervaring mee, maar het lijkt geweldig om écht mijn eigen nummers te maken.”