AMSTERDAM - Mia Farrow is 'erg teleurgesteld' over het beëindigen van haar hongerstaking. "Ik ben erg eigenwijs en was vastbesloten 21 dagen te vasten", zegt de actrice en activiste tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

Vrijdag begon Farrow weer te eten na een hongerstaking van twaalf dagen.

In de laatste uren van haar staking kreeg de 64-jarige actrice in de gaten dat ze niet langer door kon gaan. "Ik werd steeds zwakker. Ik ben bijna zes kilo afgevallen."

Hoewel Farrow vastbesloten was haar staking voort te zetten, moest ze van haar arts direct stoppen. "

Hij kwam woensdag langs en zei dat ik acuut suiker tot me moest nemen omdat mijn bloedsuikerspiegel inzakte. Mijn arts zei dat ik aanvallen zou kunnen krijgen."

Darfur

Farrow stopte op 27 april met eten omdat ze aandacht wilde vragen voor de situatie in de Sudanese regio Darfur. De actrice ging tot de hongerstaking over nadat de Sudanese regering internationale hulporganisaties het land uitzette.

Voor het vasten had Farrow zich tot doel gesteld 21 dagen niet te eten. "Dat doel heb ik aangepast. Ik hoopte echt dat ik het zestien dagen zou kunnen volhouden, omdat dat het aantal uitgezette hulporganisaties is."

De afgelopen twaalf dagen is Farrow doorgekomen door veel in bed te blijven, klassieke muziek te luisteren en te lezen.

Emotioneel

"Ik werd erg emotioneel. Na het kijken van 'Schindler's list' barstte ik in huilen uit." De actrice is langzaamaan weer begonnen met eten.

De afgelopen dagen heeft ze sinaasappels en soep naar binnen gewerkt om weer op kracht te komen. "Ik voel me zo veel beter met voedsel in mijn lichaam."