AMSTERDAM - Rapper Snoop Dogg is niet schuldig bevonden aan de mishandeling van een fan in 2005. Dat heeft een jury vrijdag besloten.

De destijds 24-jarige Richard Monroe klom op het podium tijdens een concert van Snoop Dogg. Vervolgens zou hij zijn geslagen en geschopt.

De jury erkende wel dat Monroe letsel overhield aan het concert en kende hem een schadevergoeding van ruim 335 duizend euro toe.

Schadeclaim

De fan diende een claim van ruim zestien miljoen in. Doggystyle Records, de platenmaatschappij die Snoop Dogg oprichtte, moet de ruim 335 duizend euro ophoesten.

Ook rapper Soopafly, die tijdens de bewuste avond ook op het podium stond, en een aantal andere betrokkenen bij het concert draaien op voor de schade. De jury concludeerde dat Snoop Dogg de fan persoonlijk niets verschuldigd is.

Het incident vond vier jaar geleden plaats tijdens een concert in het White River Amphitheatre in de buurt van Seattle. Monroe, die dacht dat hij uitgenodigd werd om op het podium te komen, sloeg een arm om Snoop Dogg heen terwijl deze zijn nummer 'Gin and Juice' ten gehore bracht.

Bewusteloos

De fan werd meteen door beveiligers bij de rapper weggehaald. Monroe zegt dat hij bewusteloos raakte en na het incident zonder zijn broek wakker werd in een plas bloed.

De 24-jarige werd overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij is behandeld aan gebroken ribben, een gebroken neus, blauwe plekken en een kapotte lip.

"Ze hebben me geslagen alsof ik een slaaf was", zei Monroe destijds. Hij claimt dat ook Snoop Dogg hem geslagen heeft, de rapper zou Monroe met zijn microfoon op het hoofd geslagen hebben.

Snoop Dogg verklaarde dat hij meteen het podium is afgelopen en naar zijn tourbus is vertrokken.