AMSTERDAM - Mariska en Frans Bauer willen hun gezin niet nog verder uitbreiden. De zanger zei vrijdagavond tegen RTL Boulevard dat Lucas, die vrijdag werd geboren, de laatste is.

Frans Bauer werd vrijdag vader van zijn vierde zoon. Lucas werd om 12.29 uur geboren in het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal. Het jongetje weegt 3320 gram en is 48 centimeter lang.

Frans en zijn vrouw Mariska, die elkaar zaterdag exact een jaar geleden hun jawoord gaven, zijn dolgelukkig. Ook Christiaan, Jan en Frans Junior zijn erg blij met hun nieuwe broertje.

Ploep

Met Mariska gaat het goed, zei de zanger. "Maar als ik er zo naar keek, zou ik het niet na willen doen." In SBS Shownieuws zei de Nederlandse zanger: "Ik zat erbij, ik keek ernaar en ploep, daar was het."

De Bauers wisten niet van tevoren of ze een jongetje of een meisje aan hun gezin mochten toevoegen. "Ik wist het echt niet", aldus Frans Bauer in RTL Boulevard.

Lucas

De naam is bedacht door de middelste zoon van de Bauers, Jan, zei hij in Shownieuws.

"De middelste opperde de naam Lucas en eigenlijk stonden we daar heel snel met het hele gezin achter." Het kindje heeft zwart haar en een heel klein hoofdje, omschreef hij de jongste telg van zijn gezin.

"Ik vind dat hij op Mariska lijkt. Ik vind het de mooiste baby van de wereld."