AMSTERDAM - Lance Armstrong en Sheryl Crow gingen drie jaar geleden uit elkaar, omdat de zangeres wilde trouwen en kinderen wilde.

Dat heeft de wielerlegende verteld aan auteur van het boek 'Lance' John Wilcockson.

Het boek komt in juli uit, maar de New York Post publiceert er nu al een aantal onthullingen uit.

Kinderen

De relatie tussen Crow en Armstrong verslechterde na hun verloving in 2005, twee weken voor haar 44e verjaardag.

"Zij wilde trouwen, wilde kinderen, en het was niet zo dat ik dat niet wilde, maar ik wilde dat op dat moment niet want ik kwam net uit een huwelijk. Ik had net kinderen gehad. We streden tegen haar biologische klok. Door die druk is de relatie stukgegaan", vertelt de wielerlegende.

Relatietherapeut

De twee probeerden hun relatie met hulp van een relatietherapeut nog wel te lijmen.

"Maar er is werkelijk geen manier om die situatie bij een therapeut op te lossen. Als iemand een kind wil, dan is dat het grootste cadeau dat je kan geven aan een vrouw. Dus wie ben jij dan om daar tussenin te staan en te zeggen dat je geen kind wilt."

De wielrenner stelt dat het een kwestie was van slechte timing.

"Ik had het gevoel dat ik er niet klaar voor was. Ik zou het wel zijn in de toekomst, maar niet op dat moment." De twee gingen in februari 2006 uit elkaar.

Adoptie

Crow adopteerde in mei 2007 een twee weken oud jongetje, die ze Wyatt Steven Crow noemde. Ondertussen is Armstrong weer klaar om vader te worden. In december kondigde hij aan dat zijn vriendin Anna Hansen zwanger is. De baby wordt volgende maand verwacht.