Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Party, Privé, Story en Weekend. Met daarin deze week het hele Apeldoorn-drama, dat Xander zijn bruiloft uitbesteedt, Gordon niet met pensioen mag, 'Arnie' Oerlemans vriend Anthonie geen filmrol geeft en Maurits een pittig prinsje is - zonder rode auto.

Alle bladen hebben het Apeldoorn-drama op de cover. Vele, vele pagina's worden aan de chaos op Koninginnedag besteed. Story heeft twee foto's naast elkaar gezet van voor en na het ongeluk. Links een lief poserende Maxima en Alexander.

Rechts het geschokte tweetal, met de handen ontzet voor de mond. Ook de beelden in Privé zijn treffend. Een glimlachende Beatrix, in wuft rood pak met roze randjes. En wat later in stemmig zwart, terwijl ze haar medeleven betuigt. 'In drie uur 10 jaar ouder' kopt het blad.

En inderdaad, van een stralende Koningin is geen sprake meer. Wie wil nagruwelen, moet Party lezen.

Zij hebben foto's waarop in bijna-close-up bloederige wonden, opengereten benen en lillend hoofdletsel wordt getoond. Niet echt passend voor een roddelblad, menen wij, en we leggen het gauw terzijde.

Geregeld

Op alle radiozenders vertelde zanger Xander de Buisonjé maar al te graag dat hij ging trouwen. De ex van Wendy van Dijk vroeg zijn aanstaande heel romantisch met een speurtocht door de stad.

Alleen, voor het huwelijk zelf blijkt hij geen tijd te hebben. Sophie moet alles alleen regelen omdat Xander in de studio zit. Omdat dit niet gezellig is voor haar, heeft de bruidegom heel royaal zijn manager aangeboden. Die moet helpen met alle voorbereidingen.

Want hoewel het niet ‘een feest zoals bij Frans Bauer wordt’ zullen er zeker wat BN’ners worden uitgenodigd.

En om Xander te behoeden voor wéér een slechte bruilofts-act, wordt deze keer niets aan het toeval overgelaten. Bruid en manager zitten er bovenop.

Doorwerken maar

Eigenlijk zou Gordon wel ‘met pensioen’ willen. Maar volgens Story moet de zanger doorwerken. Want hoewel Goor lekker verdient, heeft hij geen miljoenenreserve voor later. Hij heeft alles over de balk gesmeten.

Story dook de archieven in en duikelde foto’s van 6 van Gordon’s dure auto’s op. Zijn huis heeft een hypotheek van dik 3 miljoen, wat hem per maand 14.000 Euro kost. En hij heeft ook nog een huis in Afrika.

‘Een uitgavenpatroon als een idioot’ geeft de zanger toe. ‘Ik kon tijdens een weekje Los Angeles 50.000 Euro uitgeven aan winkelen. Of een Hummer kopen omdat mijn relatie uit was’.

Hoewel sommige mensen hem intens haten, vinden wij de showbizz wél kleurrijker als Gordon nog een tijdje blijft werken.

Sorry, te oud

Nog een paar weekjes en dan komt de familie Oerlemans weer naar Nederland. Reinout gaat er een film opnemen, Daniëlle een baby baren.

De rollen voor de film zijn inmiddels verdeeld: Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver. In Story vertelt Reinout dat hij graag zijn GTST-vriendje Antonie Kamerling een rol had gegund.

‘Het was wel leuk geweest. Als je met iemand samenwerkt die je door en door kent, is dat misschien makkelijker’. Dus werd Antonie opgetrommeld voor een auditie.

Helaas: hij bleek te oud. Volgens ‘Arnie’ vatte hij de afwijzing heel professioneel op. Maar waarschijnlijk schopte Antonie thuis eens stevig tegen de deur.

Een rol in een beoogde kaskraker aan je neus voorbij zien gaan, daar wordt niemand blij van. Ook beste vrienden niet.

Pittig Prinsesje

De Oranjes houden van mooie, snelle auto’s. Dat had Prins Bernhard al, en de jonge generatie heeft het van hem overgenomen. Maar een rode sportkar komt er bij Prins Maurits niet in. Toch werd hij in Privé betrapt met een knalrode wagen.

"Dat is een leenauto van de garage", haastte hij zich te zeggen. "Ik vind het vervelend om in een rode auto te rijden. Je weet toch wat ze zeggen? Mannen die in een auto met een ‘Ferrari-rode’kleur rijden, doen dat om het een en ander te compenseren".

Blijkbaar wil de prins nog even extra duidelijk maken dat hij niet tot die categorie hoort. Volgende keer even bij Marilène checken, Privé!