BREDA - De originele begeleidingsband van Elvis Presley treedt op zaterdag 27 juni op in het Chassé Theater in Breda, met als gastzanger Bastiaan Ragas.

Het concert is naar aanleiding van de honderdste geboortedag van Elvis' manager Colonel Parker. Dat heeft de concertorganisatie vrijdag laten weten.

Colonel Parker, die eigenlijk Dries van Kuijk heette en in 1909 in Breda ter wereld kwam, heeft altijd veel invloed gehad op The King.

Het was vooral dankzij hem dat Elvis in augustus 1969 begon aan een lange reeks liveconcerten in Las Vegas. Na tien jaren filmen, wilde Presley bewijzen dat hij nog steeds muziek kon maken als de beste.

Beste muzikanten

Daartoe zocht hij de in zijn ogen beste muzikanten ter wereld bij elkaar. Die band, de TCB Band, komt nu naar Breda, in de originele bezetting.

In de band zitten onder anderen James Burton (ook gespeeld met Roy Orbison en Emmylou Harris), Ronnie Tutt (Neil Diamond, Grateful Dead, Jerry Scheff (The Doors, Bruce Springsteen) en Glen Hardin (John Denver). Deze nog steeds veelgevraagde muzikanten krijgen ondersteuning van een groot orkest onder leiding van Presley's vaste dirigent Joe Guercio.