AMSTERDAM - Miljuschka Witzenhausen is veranderd sinds ze werd aangereden door een vrachtwagen. Zo relativeert ze meer in het leven. "Ik maak me een stuk minder druk om die cellulitispartij op mijn heupen", zo zegt de actrice deze week in Viva.

De 23-jarige Witzenhausen kwam in januari in botsing met een vrachtwagen op de Amsterdamse A10. De presentatrice/actrice zat in zijn dode hoek, waardoor de chauffeur haar niet zag.

"Het ongeluk is het engste wat ik ooit heb meegemaakt", zegt ze in het tijdschrift. "Ik heb zo ontzettend veel geluk gehad. De eerste drie dagen heb ik alleen maar gehuild, dat doe ik normaal nooit."

Witzenhausen zegt de dingen anders te zien sinds het ongeluk. "Ik besef nu meer dan ooit dat je geluk moet zien te vinden in die korte tijd dat je leeft."

Curvy woman

Ook ging de voormalige TMF-vj anders denken over eten en diëten. Zo zegt ze zich er nu bij neergelegd te hebben dat ze geen modellenlichaam heeft. "Ik ben geen Kate Moss en zal dat ook nooit worden ook. Ik ben een 'curvy woman', met een Hollands figuur - fietskuiten en -dijen, een stevige kont en een paar goede armen."

"Ik heb een tijd lang heel gedisciplineerd geen koolhydraten gegeten, maar na mijn ongeluk dacht ik: fuck dat dieet, ik wil weer plezier kunnen beleven aan eten."

ONM

Witzenhausen werd bekend als vj bij TMF. Inmiddels is ze dagelijks te zien als Jacqueline in de soap ONM. Ze heeft sinds twee jaar een relatie met Tycho Veldhoen.